Umal’ Hodža vs Hodža

Centralna izborna komisija BiH poništila je kandidaturu i skinula sa kandidatske liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Begana Muhića, generalnog konzula BiH u Štutgartu, zbog kršenja Izbornog zakona obzirom da nije riješio svoj status zbog čega se poništila ovjera njegove kandidature i skinuto njegovo ime sa kandidatske liste.

A šta se zapravo dešavalo iza kulisa?

Frakcijske podjele unutar SDA odavno su dosegle svoj vrhunac, a kreiranje lista bila je kap koja je prelila čašu.

Mržnja ‘jednih’ prema ‘drugima’ tolika je da su vođenju unutrašnjih ratova posvetili više nego svojim političkim oponentima.

Jedan takav žestok rat vodi se između biznismena Abdurahmna Hodžića zvanog Hodža iz Živinica i Safeta Softića iz Banovića.

Naime Began Muhić najbolji je Hodžin prijatelj, a nakon što za Softića nije bilo mjesta na listama SDA, a za što se direktno ‘pobrinuo’ Hodža, Softićev ego morao je nešto poduzeti, pa je prijavio za nespojivost funkcije sa listom Muhića.

Sukob na relaciji Hodžić-Softić traje već neko vrijeme. Ovaj živinički poduzetnik preuzeo je u potpunosti uticaj u Tuzlanskom kantonu, zakopao ratne sjekire sa Begom Gutićem, a potom iz svih kombinacija izbacio Safeta Softića, nekada cijenjenog SDA funkcionera u ovom kantonu.

Softić, miran po prirodi, prozvan ćutologom u stranci, čekao je strpljivo svoj trenutak i zadao svoj udarac preko Begana Muhića, a priča se da najbolje tek slijedi.

Pressmediabih.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR