Trezor Efendija poručuje: Neprijatelj prelazi rijeku!

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je danas da treba biti jak i svjestan situacije u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, ali i na vrijeme djelovati da se sačuva mir i stabilnost.

To je kazao novinarima nakon sastanka s ratnim zapovjednicima i generalima u Mostaru, ističući da su to heroji odbrane tog grada, jako cijenjeni diljem Bosne i Hercegovine.

”Razgovarali smo o situaciji u zemlji i novim prijetnjama miru i stabilnosti, a prisjetili smo se i onih vremena kada su oni nosili tu obranu. Treba biti na oprezu i raditi sve da se neke stvari ne ponove i BiH”, poručio je Izetbegović.

Ratni zapovjednik 441. Viteške motorizovane brigade i dobitnik najvišeg priznanja Armije RBiH “Zlatni ljiljan” Suad Muharemović kazao je da se uvijek sastanu s Izetbegovićem kada on posjećuje Mostar, najčešće tijekom obilježavanja godišnjica.

”Vrlo rado dođe, sasluša naše probleme, ali i ponudi ono što može učiniti kako bi riješili te stvari. U svakom slučaju, drago nam je da ga vidimo, jer smo zajedno od ratnih godina do danas”, kazao je.

Istaknuo je da su evocirali uspomene, ali da ih je Izetbegović informirao o događanjima iza kulisa.

”Mi se moramo boriti za mir, suživot i BiH, isto onako kako smo se borili za multietničku državu ravnopravnih građana. Vjerujem i nadam se da ima dovoljno snage, pameti i razuma u ovoj državi da se izborimo za takvu državu”, zaključio je Muharemović.

Izetbegović je danas u okviru posjete Konjicu i Mostaru, položio cvijeće u Konjicu povodom dana te općine, posjetio džamiju Gornji Zalik gdje mu je uručena vakufnama, i Sabornu crkvu u Mostaru, a planirano je još da održi sastanak s članovima IO KO SDA Mostar.

Bljesak.info

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR