Slađan Bevanda šef psihjatrije na papiru

Stanari s adrese Blajburških žrtava 23 H muku muče sa susjedom koji je zaposlenik MUP-a HNŽ pred umirovljenje. Kako nam usmeno i pismeno svjedoče stanari isti terorizira cijelu zgradu, do mjere da susjedima određuje kada će paliti perilicu za rublje, rashladne uređaje, televizor, spuštati roletne.

Upućuje i prijetnje smrću, a navodi im da ima pištolj. Jedan bračni par iz te zgrade (podaci poznati redakciji, ali i policiji) jučer je sve prijavio, te se sada u cijelu priču uključila krim policija, unutarnja kontrola, ali i Tužiteljstvo HNŽ-a.

“Dana 26. travnja 2022. godine moj suprug je podnio prijavu Policijskoj stanici Mostar radi prijetnji upućenih od strane djelatnika MUP-a HNŽ-a. Isti djelatnik stanuje u istoj stambenoj zgradi kao i mi. Tog dana pred malodobnom djecom u dobi od 4 i 6 godina prijetio je mom suprugu u liftu jer smatra da ne bismo smjeli paliti veš mašinu, rashladne uređaje, televizor, spuštati roletne itd.. Disati ipak možemo, samo tiho. Inače, zvučna izolacija u zgradi je odlična, no mislim da nema potrebe da se pravdamo što u stanu ne šapćemo dok razgovaramo. Prije prijetnji nam je za Božić umjesto čestitke ubacio u sandučić pismo u kojem nam je također objasnio kad da spuštamo roletne, palimo veš mašinu I td… Prilikom incidenta u liftu susjed nam je rekao i da ga slobodno prijavimo policiji, a njegove kolege će uništiti zapisnike jer je on djelatnik MUP-a. Jednom prilikom rekao nam je i da kod sebe ima pištolj. To je rekao i još nekim stanarima, pa ćemo ih ukoliko netko ipak odluči nešto konkretnije napraviti po ovom pitanju pozvati da svjedoče”, pričaju nam stanari sa spomenute adrese dodavši da se susjed za ponašanje vadi na PTSP.

Incident se ponavlja 1. srpnja.

Jedan od stanara, koji je odlučio da više neće bježati od nasilnika prekjučer u 8:15 sati odlazi u zgradu MUP-a HNŽ-a kako bi unutarnjoj kontroli uložio žalbu na postupanje policajaca prilikom navedenog incidenta. Međutim, i tamo biva napadnut, što je snimio(video iznad).

PTSP-ovac, kako se sam naziva, tada navodi da je “pao preko bicikla”, dok stanari tvrdi da se radi o romobilu, koji je bio ispred vrata njihova stana na drugoj strani hodnika, te da nema šanse da padne preko predmeta koji se nalazi pred njhovim vratima. Susjedi su mu uvijek nešto krivi, ili što su ostavili bicikl ili romobil u dvorištu, ili što uopće žive u toj zgradi, stalno nalazi nove razloge za torturu, navode.

“Dok čeka razgovor sa djelatnikom unutarnje kontrole u zgradu ulazi naš susjed, djelatnik MUP-a HNŽ-a u civilnoj odjeći kako bi evidentirao dolazak na posao. Evidentirao je dolazak, kćerka ga čeka ispred zgrade, krenuo je kući, ali je ugledao moga supruga kako stoji u čekaonici. U službenim prostorijama MUP-a ponovno nasrće na moga supruga, govori mu ‘mrš van, izlazi odavde’, udara ga nogom i prijeti, a policajci ga pokušavaju smiriti i na silu ga odvlače iz prostorije”, prepričavaju nam incident stanari s adrese Blajburških žrtava 23 dodavši da nasilni susjed zapravo ne radi, ali se vodi da radi.

Razočarani su što policija, koja je razdvajala nasilnika od prijavitelja nije na licu mjesta učinila više, kao ni policajci koji su bili na mjestu incidenta u petak, te su uložili i žalbu na postupanje policajaca. Napominju da im nije cilj blatiti ni policiju, ni nikoga, no da žele normalan život, budući da su im djeca 3 dana već kod bake, a iz sigurnosnih razloga ih se boje dovesti u svoj stan. Navode da je njihov susjed pred kolegama iz policije govorio “Idite gore ubit ću ga”.

Zanimljivo, u MUP-u se nisu iznenadili na upit o problematičnom ponašanju njihova zaposlenika, jer su očito s istim dobro upoznati. To i potvrđuju.

Navode nam da su već upoznati s ovim slučajem, što iz prijava, što iz mailova i pisama stanara. Kažu da nemaju što skrivati i da će učiniti sve što je u njihovoj moći da se ovaj problem riješi.

“Mi smo poduzeli sve mjere i radnje iz naše nadležnosti. Predmet je proslijeđen Odjelu za profesionalne standarde-unutarnja kontrola na daljnje postupanje, obaviješteno je Tužiteljstvo HNŽ, odjel kriminalističke policije”, kaže u izjavi za Hercegovina.info glasnogovornik MUP-a Ljudevit Marić. I oni su zaprimili mailove i prijave napadnute obitelji iz naše priče.

Iz Tužiteljstva HNŽ-a čekamo odgovor na upit jesu li obaviješteni o ovom slučaju i što poduzimaju. Stanari podvlače da samo žele mir, i da djecu mogu dovesti svojoj kući. Problema im je dosta.

Hercegovina.info

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR