Vlasnik modne agencije (pre)optimističan bez pokrića

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u četvrtak u Grudama kako je s evropskim povjerenikom za proširenje Oliverom Várhelyijem razgovarao oko Izbornog zakona BiH i svega onog što treba uraditi kako bi se izbori završili na jedan demokratski način.

Kako je rekao razgovarali su primarno oko Izbornog zakona i svega što treba napraviti do izbora kako bi oni mogli biti završeni na jedan demokratičan način,

“Kako bi rezultati bili implementirani odmah nakon završetka, da uspostavimo izvršnu i zakonodavnu vlasti te otvorimo perspektive kandidatskog statusa koju nam je EU otvorila, do kraja godine. Dakle, svi će sačekati da vide kako će se organizirati izbori, kako će se provesti i onda eventualno s tim povezati”, kazao je Čović.

Dodao je da ne sumnja da će doći do dogovora, štaviše prognozirao je da će do njega doći dan nakon izbora koji se održavaju 2. oktobra.

“Ja ne sumnjam da ćemo 3. oktobra krenuti u jedan dogovor, da ćemo implementirati izborne rezultate po novim izbornim pravilima kad su u pitanju očekivanja oko legitimnog predstavljanja koja je usvojio Ustavni sud BiH”, dodao je.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR