SBiH se pojačala. Sada ima 237 članova

SBiH-u priključili su se ministrica privrede USK, bivša članica NB-a Samra Mehić, potpredsjednik Skupštine USK, bivši član NB-a Nisvet Jusić, bivši vijećnik NB-a Fikret Šljivar, bivši vijećnik SBB-a Adem Crnalić, bivši vijećnik Narodnog pokreta Amir Islamčević te bivša vijećnica SDA Lejla Šahinović.

Šljivar i Crnalić su vijećnici u Ključu, Islamčević je vijećnik u Sanskom Mostu, a Šahinović je vijećnica u Bužimu. Povjerenik SBiH-a u USK Hamdija Lipovača je izjavio da ova stranka privlači sve više ljudi s obzirom na to da je fokus njenog djelovanja država Bosna i Hercegovina.

“U odnosu na vrijeme prije preuzimanja Kantonalnog vijeća SBiH, u maju ove godine postojala su dva vijećnika na području ovog kantona, gospodin Adnan Lipovača u Bihaću i gospodin Junuz Dedić u Ključu. Sada SBiH ima potpredsjednika skupštine, kantonalnu ministricu privrede, još dva vijećnika u Ključu, jednog u Sanskom Mostu i vijećnicu u Bužimu, kao i niz uglednih članova na pozicijama direktora. Prijeka je potreba da se na političkoj sceni pojavi stranka, čija agenda vraća fokus na državu, čiji kadrovi mogu djelovati ujedinjujuće. To je SBiH”, rekao je Lipovača.

Ministrica Mehić je istakla da je razlog njenog prelaska u ovu stranku taj što SBiH, kako je kazala, vraća povjerenje u institucije.

“Kao ministrica u Vladi USK svoj cjelokupan angažman usmjerila sam ka izgradnji pravednog sistema, uvođenju reda te vraćanju povjerenja u institucije. SBiH sam prepoznala kao državotvornu stranku kojoj su građani na prvom mjestu i kroz koju mogu dati doprinos u razvoju kantona i domovine Bosne i Hercegovine”, navela je Mehić.

Jasmina Midžić je također nova članica SBiH-a. Kao razlog njenog prelaska u ovu stranku istakla je stanje u državi. Za nju je SBiH, kako je izjavila, ozbiljan politički projekat zasnovan na vrijednostima i jasnim prioritetima.

“Moj izbor za SBiH i kandidatura u timu SBiH-a na predstojećim Općim izborima predstavlja odgovor na stanje u državi i sredini u kojoj živimo, da dođe do promjene načina vođenja vlasti, jer samo s kvalitetnim i pravednim promjenama mi možemo artikulirati neke nove pravce i promijeniti paradigmu u kojoj se nalazimo. Ohrabrena sam političkim djelovanjem predsjednika Semira Efendića i njegovim iskrenim namjerama, novim, mladim ljudima u stranci, kako u drugim kantonima, tako i na području USK, kao i činjenicom da se na kandidatskim listima SBiH-a nalaze osobe koje su priznate i ostvarene u branšama iz kojih dolaze”, konstatovala je Midžić, saopćili su iz SBiH-a.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR