Plenković pomaže Čoviću gasiti požar. Ali ne onaj na Blidinju

Premijer Hrvatske Andrej Plenković sutra dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini. Posjetit će nekoliko hercegovačkih gradova i sastati se sa Draganom Čovićem te vjerskim poglavarima.

Planirano je da Plenković u posjetu BiH stigne u 10 sati ujutru 25. jula, a otići će u Mostar, Čitluk, Čapljinu, Stolac i Ravno.
Kako je rečeno Feni, prvo će ići u posjetu Biskupskom ordinarijatu gdje će se sastati s mons. Petrom Palićem, biskupom Mostarsko-duvanjske i upraviteljem Trebinjsko-mrkanjske biskupije.

Potom će se u 11 sati sastati s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, a nakon sastanka su predviđene izjave za medije Plenkovića i Čovića.

U Mostaru je sutra planirano održavanje sjednice HDZ-a BiH povodom novosti vezanih za izmjene Izbornog zakona koje planira nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt. Inače, riječ je o izmjenama koje bi pogodovale HDZ-u, a koje su i osmišljene u hrvatskom političkom “štabu”.

Trenutni momenat je vrlo važan za Bosnu i Hercegovinu i političku zbilju stoga je i Plenkovićeva posjeta očekivana.

Sa njim će doći i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, zatim ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni sekretar Centralnog državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

Oni će nakon posjete Mostaru, u 13:40 biti u Čitluku te posjetiti župu Gradnići i obići crkvu sv. Blaža, najstariju župu u Čitluku, a u 14:45 sati planiran je obilazak Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik.

U Čapljini će posjetiti fabriku Lasta (Kneza Domagoja bb), dok će u Stocu posjetiti osnovnu školu Crnići (Aladinići bb) te obići nekropolu stećaka Radimlja.

Posjet završava u Ravnom.

Klix.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR