Plenković: Milanović je štetočina koja nanosi štetu vrijeđanjem BiH i Bošnjaka

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je danas podršku Brisela za ulazak Hrvatske u evrozonu od 1. januara naredne godine, ali i predsjednika Zorana Milanovića, koji ga je nazvao izdajnikom i poručio da je šef države “veleizdajnik”.

Plenković je za hrvatske medije rekao da Milanović nastavlja da minira sve što njegova vlada dobro uradi.

“Ja mislim da je veleizdajnik onaj koji odlazi (Željku) Komšiću u kampanju u Sarajevo”, rekao je Plenković.

Dodao je i da Milanović nema apsolutno nikakvog znanja kako se napreduje prema statusu kandidata u EU.

“Nije o tome mnogo znao ni prije, ne zna ni sada. Floskule koje nastoji da baca u etar imaju jedan cilj – da našteti interesima nama i Hrvatima u BiH”, rekao je Plenković.

Dodao je da on to naziva, kako je naveo, “štetočinskom politikom”.

“Kad neko u nekoliko mjeseci izvređa SAD, EU, predsjednicu EK, uvrijedi BiH, prije svega Bošnjake u BiH, onda je rezime te štetočinske politike toliko velik da nama treba velika metla, gotovo bager da sve to štetočinstvo duboko zakopamo i zabetoniramo u neko sklonište”, naveo je hrvatski premijer.

Naveo je i da je Milanović “kompletno nebitan”, da je, kako je naveo, “i onako izoliovan”, a da je šteta koju svojim izjava nanosi Hrvatskoj velika.

“Na sreću, postoje vlada, odgovorna politika i naša postignuća. Razlika između naših postignuća i njegovih rušenja je sada tako velika da je vidi i onaj koji ne zna baš ništa o spoljnoj politici”, naveo je Plenković i pozvao Milanovićeve saradnike da se sklone od njega, jer su oni, kaže, ozbiljni ljudi.

“Milanović nam šteti, a hrvatska vlada čisti to smeće iza njega. Ljudi koji su oko njega, bolje da se miču”, rekao je Plenković, prenijeli su hrvatski mediji.

Govoreći o prelasku Hrvatske na evro, Plenković je rekao da je vlada time ostvarila jedan od svojih strateških ciljeva.

“Ispunili smo sve kriterijume, uslove i prošli sve moguće filtere”, naveo je Plenković.

Tanjug

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR