Novalića više brine to što njegov i Džindićev kriminal uskoro isplivava u javnost

Nakon što je jučer federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara preventivno suspendovao direktora Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) Damira Veju, slučaj je komentirao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Podsjećamo, preventivna suspenzija Damira Veje je navodno izrečena na osnovu saznanja do kojih se došlo u postupku istrage postavljanja uređaja za praćenje ispod službenog automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

Svoje viđenje razvoja istrage u slučaju ponudio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

“Na upit brojnih medija da komentiram slučaj, želim dati odgovor da sam veoma zabrinut viješću o osnovanim sumnjama da je ispod službenog automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića bio postavljen uređaj za praćenje i da je sve to došlo iz redova Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova kojima rukovodi federalni ministar Aljoša Čampara”, kazao je premijer Novalić.

Federalni premijer istakao je da je nedopustivo da iko ikoga prati i špijunira, te da ukoliko su tačne informacije u vezi slučaja postavljanja uređaja za praćenje ispod službenog automobila ministra Džindića, to treba “hitno do kraja rasvijetliti”.

Novalić je pozvao istražne organe da slučaj “uzmu u prioritet rješavanja”.

Klix.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR