test

Ako izlet nije planiran školskim planom, ko je “liznuo” proviziju?

U autobusu Miškić busa koji je u četvrtak ujutro izgorio kod Imotskog nalazila su se 52 učenika Srednje strukovne škole Široki Brijeg te dvoje nastavnika i svi su srećom prošli bez ozljeda.

Pojedini mediji u Hrvatskoj objavili su da je riječ o ekskurziji, a pri tome su čak i pogriješili ime škole, no ravnateljica nam je objasnila o čemu se radi.

Riječ je o izletu koji nije planiran školskim planom. Jednodnevni izlet u Zadar, Škabrnju i Nin organizirao je jedan naš djelatnik kao privatna osoba te roditelji učenika koji su i financirali put. Danas je neradni i nenastavni dan, potvrdila je za portal Jabuka.tv ravnateljica širokobriješke Srednje strukovne škole Ljerka Naletilić te dodala:

Nije prvi put da ih ovaj nastavnik vodi na izlet i on stvarno voli putovanja s učenicima kao i oni s njim. Sve su to edukativni izleti i naš djelatnik sigurno nije imao nikakvu lošu namjeru kada ga je organizirao. Dogodilo se to što se dogodilo i najvažnije je da učenicima nije bilo ništa.

U autobusu su bili učenici iz više razreda, a ravnateljica Naletilić u kontaktu je s kolegom koji je organizirao izlet.

Učenici su prošli bez ozljeda, izašli su na vrijeme iz autobusa čim se pojavio dim. Nisu se htjeli vratiti kući, željeli su nastaviti izlet te su pričekali drugi autobus i nastavili su svoj put. U kontaktu sam s njima, sve je dobro prošlo, priča nam ravnateljica.

Još jednom napominje da škola organizira samo posebne znanstvene posjete institucijama i tvrtkama koje su u sklopu školskog plana i programa.

Za takve posjete mi odgovaramo, a financira ih škola odnosno Grad Široki Brijeg te u pratnji s učenicima uvijek idu nastavnici. Što se tiče izleta, imamo običaj organizirati izlet za učenike koji su pobijedili na školskim natjecanjima dok sve ostalo nema nikakve veze sa školom, zaključila je u razgovoru za portal Jabuka.tv ravnateljica Srednje strukovne škole Široki Brijeg Ljerka Naletilić.

Ekskurzije srednjih škola iz Širokoga Brijega tradicionalno se organiziraju krajem kolovoza. Učenici u protekle dvije godine nisu mogli ići na ekskurziju zbog pandemije koronavirusa.

Podsjećamo, autobus se zapalio u četvrtak oko 9:15 sati na državnoj cesti Imotski – Grubine – Zagvozd. Prema prvim informacijama, do požara na autobusu je najvjerojatnije došlo zbog puknuća crijeva od ulja, pa je u trenu izbio požar. No, točan uzrok će utvrditi očevid kojeg obavlja imotska policija.

Jabuka.tv

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR