Laktašenko je svjestan da je uskoro bivši

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) poručio je da će sam sebi “uvesti sankcije” kada je u pitanju Njemačka.

Ova izjava dolazi u jeku sve glasnijih najava o novim sankacijama koje europske zemlje spremaju za Dodika.

“Da se oni ne bi zamarali, od danas ja sebi uvodim sankcije. Niti imam kakvu imovinu u Njemačkoj, niti planiram ići tamo. Njemačka svojom politikom zastrašivanja neće promijeniti realnost koju živimo, a to je da je BiH neuspješna zemlja”, napisao je na Twitteru.

Prije nekoliko dana zastupnici njemačkog Bundestaga usvojili su odluke koje se tiču Bosne i Hercegovine a između ostalog usvojena je i rezolucija pod nazivom “Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti”, a Milorad Dodik i Dragan Čović su označeni kao glavni krivci za trenutnu situaciju u BiH.

“Političke akcije nacionalističkih političara poput Milorada Dodika, trenutno člana državnog Predsjedništva, i Dragana Čovića, predsjednika stranke HDZ BiH, imaju za cilj da unište Bosnu i Hercegovinu kao državu i dom raznolikog stanovništva. To je neprihvatljivo i zahtijeva odlučan, čvrst otpor Europske unije, njenih država članica i međunarodne zajednice”, navedeno je.

Inače, Milorad Dodik se već nalazi na američkoj i britanskoj listi sankcioniranih osoba, a od europske ga dijeli samo neusuglašen stav svih članica EU.

Bljesak.info

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR