test

Komšiću, pojasni kako u HBŽ lobiraš da u Dom naroda FBiH uđe Bošnjak iz SDA, a ne iz SDP! Zna se i preko koga!

Nakon što je jučer prvo predsjednik NIP-a Elmedin Konaković najavio, a kasnije predsjednik SDP-a Nermin Nikšić potvrdio da je osam stranaka dogovorilo principe formiranja vlasti bez SDA uz ponudu da im se pridruži i DF, za Ljudski.ba to je prokomentariusao član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić.

-Meni je ta ponuda “nejasna” pa čak i neozbiljna. “Vođa” te osmorke, Konaković, je isto kao i HDZ, više puta izjavio da neće sa DF-om, a sada i on šalje takvu ponudu! Ne zna čovjek šta da misli o svemu tome! – za Ljudski.ba je istakao Komšić.

Uz konstataciju da je prerano praviti bilo kakve kalkulacije Komšić upozorava i na ovo:

-Osim toga, ako nas je iskustvo naučilo nečemu, osam stranaka plus HDZ u vlasti u FBiH, plus još stranke iz RS-a, vjerovatno SNSD u vlasti na državnom nivou, to neće funkcionisati! To će biti haos!, smatra Komšić.

Ranije je aktuelni ministar u nutrašnjih poslova Aljoša Čampara iz NIP-a istakao kako ne bi trebalo po svaku cijenu ići u vlast.

-Ima kao poruka iz HDZ-a BiH da će oni prihvatiti svakoga ko im dođe sa 11 ruku u Domu naroda, a ja imam poruku za sve probosanske stranke, ili bošnjačke ako hoćete, da ne bi smjele upasti u matricu da se mi glođemo oko nečega, da se poubijamo i da kažemo da dolazimo sada sa ovim, kazao je on.

Nakon što je osam stranaka ozvaničilo koaliciju ostaje nejasno da li se ipak nameću HDZ-u kao partner, ili bi voljeli sa DF-om napraviti vlast i bez SDA i HDZ-a, a ako se uvaže Čamparini principi sve je moguće.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR