Arnaut: Podžić je nagrađen nakon što je glasao ZA imenovanje Nikole Poplašena

Pred sami kraj gostovanja u Danu uživo na N1 Damir Arnaut je, odgovarajući na pitanje voditeljice o isključivanju Boške Ćavar iz članstva Naše stranke, spomenuo i primjer “Sifeta Podžića koji je nagrađen mjestom ministra”.

“Meni je žao, strahovito, što je Boška napravila tu odluku pogotovo nakon što sam saznao da to nije neko ubacio na sjednicu to jutro, to je bio redovan dnevni red. Noć prije ili dan prije, GO Naše stranke je išao tačku po tačku pred sjednicu GV i usaglasili su se da će ona i Irma Baralija biti ZA. Ona je tu odluku donijela svojevoljno na samoj sjednici da bude SUZDRŽANA”, kazao je Arnaut.

“Čovjek sebe zapita do kojih principa drži, a ja ne mogu biti protiv principa da simboli trebaju biti neutralni u multietničkoj zemlji kao što je BiH”.

“Mislim da je pogriješila i jako mi je žao. Vrlo jasno smo rekli da je ovo kontra principa Naše stranke, da je to toliko simbolički bitno”, kazao je Arnaut i poručio:

“Pogledajte rezultate glasanje”, dodavši papir voditeljici emisije.

Potom je kazao:

“Sifet Podžić i Kadić iz SDA su glasali ZA imenovanje Nikole Poplašena. Za one koji ne znaju ko je Nikola Poplašen, ovo je on. Sjedi ovdje sa Vojislavom Šešeljom. To je četnički vojvoda. Sifet Podžić ne samo da nije izbačen, nego je nagrađen mjestom ministra odbrane nakon što je glasao za imenovanje četničkog vojvode. I onda dođe neko kaže Naša stranke se samo ogradila, niste je (Bošku Ćavar) izbacili istu noć. Pa dajte ljudi o čemu mi govorimo? Mi postavljamo standarde u ovoj zemlji i oni su dobri standardi. Ovo je četnički vojvoda i nikad se niko nije ogradio od Sifeta Podžića i on je postao ministar odbrane“.

“Boška Ćavar nije više članica naše stranke”, poručio je.

N1 BiH

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR