Gdje je danas Ivica Gašpar, šta radi, čime se bavi, je li mu dosadno?

Član Predsjedništva HDZ-a 1990. Ivica Gašpar podnio je u ljeto 2014. godine ostavku na sve dužnosti u stranci, no takvu odluku stranačko vodstvo nije prihvatilo.

U dopisu upućenom središnjici stranke, predsjedniku Martinu Ragužu te predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a 1990. Vjekoslavu Bakuli, Gašpar, koji je bio član Predsjedništva stranke, tajnik Županijskog odbora ZHŽ i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a 1990. u Ljubuškom uputio je kratku obavijest o ostavci. U objašnjenju je navedeno da Gašpar ostavku podnosi iz privatnih razloga.

No, valja reći kako je ova ostavka stigla samo nekoliko dana prije utvrđivanja stranačkih listi za predstojeće opće izbore u Bosni i Hercegovini. Po dostupnim informacijama, Gašpar, koji je obnašao više stranačkih dužnosti, zbog želje dijela neistomišljenika nije bio pozicioniran na zadovoljavajućem mjestu, kako je u to vrijeme pisao Večernji list.

U kuloarima se moglo čuti kako su unutar županijskog, zapadnohercegovačkog odbora HDZ-a 1990. bili česti prijepori između stranačkih dužnosnika iz Posušja, Ljubuškog i Širokog Brijega. Nakon što je dopis stigao u središnjicu, iz HDZ-a 1990. su izvijestili kako ova ostavka nije prihvaćena.

To je značilo da je Gašpar ostao na svim stranačkim dužnostima, kasnije, dolaskom Ilije Cvitanovića za predsjednika stranke i Gašpar je napredovao, pa postao glavnim tajnikom, a potom je ostvario prelazak u Elektroprivredu HZHB čime je dr. Dragan Čović dijelom ispunio jednu kvotu obećanja danu HDZ-u1990 a nakon što su ovi postal privjesak starijem bratu.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR