Braćo Srbi, sklonite idiota sa sunca!

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je u subotu u Bratuncu da se na području srednjeg Podrinja i Birča u proteklom ratu dogodio zločin nad Srbima ne samo u trenutku izvršenja, nego i nakon toga, jer su srpske žrtve neadekvatno tretirane.

“Nijedan sud nije uzeo u obzir činjenicu, pa ni sama povijest da je ovdje stradalo više od 3.500 Srba, djece, žena”, rekao je Dodik novinarima u Bratuncu, gdje je prisustvovao spomenu svim srpskim žrtvama iz srednjeg Podrinja i Birča, prenosi Srna.

Zavjet

Dodik je istaknuo da je prostor Birča i srednjeg Podrinja jedno od stradalničkih mjesta i poručio da će Srpska pomagati obiteljima stradalih i da će to pamtiti kako bi u budućnosti mogla biti ono što hoće.

“Republika Srpska je savjest svih koji su stradali, a imali su ideju i želju da Srpska postoji i opstane, a mi koji danas vodimo Republiku imamo zavjet prema onima koji su stradali da ljubav za Srpsku mora biti još jača i snažnija”, rekao je Dodik.

Dodik je istaknuo da je zahvalan Njegovoj svetosti patrijarhu Porfiriju što je u Bratuncu na obilježavanju 30 godina od stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču.

Srpski član Predsjedništva BiH je ukazao da je Srpska danas, bez obzira na sve što je izgubila zbog nepravedne centralizacije u BiH, snažan faktor u političko-društvenom životu u BiH.

“Ne odustajemo od Daytonskog sporazuma i onog što je njegovo slovo i činit ćemo sve da žrtve koje su pale za Republiku Srpsku ne budu uzaludne”, poručio je Dodik.

Činjenice i točna povijest

On je ocijenio da je BiH loše mjesto za Srbe i Republiku Srpsku i da je to jasno.

“Mi smo ovdje zgurani, a to je učinio zapadni faktor koji nastoji da uništi Republiku Srpsku i da godinama i desetljećima skrnavi njena prava i pokušava da joj oduzme ono što joj pripada”, dodao je Dodik.

On smatra da se u tome svemu koriste sva sredstva i da sudovi pokušavaju da napišu netočnu povijest i da ostave u historiografiji neke kvazičinjenice.

Dodik je dodao da su muslimani koncentrirani samo na zločine koji su nad njima počinjeni i da je nemoguće da je toliki broj ljudi stradao za samo deset dana 1995. godine na ovom području.

“To nije tako bilo jer se zna da su tamo stradali i Bošnjaci tijekom svih ratnih godina, a oni to koncentriraju na samo jedan tjedan i to jasno govori o prevari koja je vidljiva”, rekao je Dodik.

On je ponovio da je s druge strane na ovom području od 1991. do 1995. godine stradalo više od 3.500 Srba i da to pravosuđe BiH i neke institucije smatraju kao normalno.

Milorad Dodik rekao je da su suradnja i odnosi Republike Srpske i Mađarske odlični te istaknuo kako to dokazuje jučerašnja posjeta ministra vanjskih poslova i trgovine Mađarske Pétera Szijjártóa Banja Luci.

“Ti odnosi će se i dalje širiti i jačati, a Republika Srpska i Mađarska imaju zajedničke razvojne programe”, rekao je Dodik novinarima u Bratuncu.

On je dodao da se Srpska i Mađarska razumiju politički i da će nastaviti tako i ubuduće.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR