Ružnić poslao poruku Izetbegoviću i Novaliću: Hvala vam, ali nemojte graditi više po Krajini, jedva hodamo od kranova i mašina

Premijer USK Mustafa Ružnić komentarisao je poteze Vlade FBiH koja na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem posljednjih nekoliko mjeseci dijeli novac iz budžeta. Budžeta koji je “ojačan” velikom inflacijom i visokim cijenama. Novalić i društvo troše novac iz budžeta, a kao i po običaju zaobišli su dijelove u kojima ne vlada SDA.

Tako ponovo nema novca za Krajinu. Godinama je već najveći problem odsječenost Krajine odnosno nepostojanje kvalitetnih putnih pravaca. Novalić i lider njegove stranke Bakir Izetbegović su rekli kako hoće Krajinu, ali da nemaju povratni signal s druge strane.

– SDA je u USK na vlasti bila od 1996. do 2018. godine. Punih 23 godine. U tom periodu niti jedan višemilionski projekt nije urađen na prostoru Krajine. Šta je tad bio problem? Nije valjda da Krajiška SDA nije bila pružene ruke prema Bakiru i Novaliću?

Dolaze s istim predizbornim obećanjem

Svake izborne godine, pa najmanje 12 puta su Bakir i Novalić i slični njima došli u Krajinu i kazali i čvrsto obećali “sad ste vi na redu i ide vaše povezivanje sa Sarajevom, idu brze ceste”. I tako od izbora do izbora. I nikad ništa i uvijek predizborna patka – kazao je Ružnić za Raport.

Kaže da i sada dolaze s istim obećanjem, ali da je sada pakovanje drugačije na kojem piše kako su “Krajišnjici sami sebi krivi”. Ružnić navodi da jednim dijelom i jesu zbog tamošnjih klimoglavaca koje su godinama slali da ih predstavljaju.

Osvrnuo se i na konstataciju Izetbegovića da Vlada USK ne želi da izda građevinske dozvole kako bi radovi krenuli.

– U periodu rada ove Vlade izdat je najveći broj građevinski dozvola. Izdali smo dozvole da bi povukli neke sitne projekte planirane sa viših nivoa vlasti.

U augustu 2021. godine imali smo radni sastanak sa direktorima Cesta i Autocesta FBiH. Jasno obećano aviosnimanje terena za brzu cestu Bihać-Cazin-V.Kladuša. Do danas ništa. I tad je rečeno da možemo očekivati da se tom cestom vozimo 2032 godine. Do danas ništa i nikakvog pomaka i očekujemo od strane istih bar neku videoprojekciju kojom će pokušati zabavljati građane pred izbore – istakao je Ružnić.

Poruka Izetbegoviću i Novaliću

Ružnić ima i poruku za dvojac iz SDA zbog svih obećanja.

– Moja poruka Bakiru i Novalić je: Hvala vam, ali nemojte nam više graditi. Evo ne možemo se normalno kretati od kranova i radnih mašina koliko se gradi u Krajini. Hvala vam ali malo smanjite. Bakir Izetbegović i Fadil Novalić su toliko toga investirali u Krajinu, sagradili i obezbjedili građanima ovog dijela države, da se ovaj mali zastoj, koliko traje mandat sadašnje Vlade USK, neće ni primjetiti – poručio je Ružnić za Raport.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR