test

Borjana Krišto stigla u Posušje, a sa njom eto i kiše i poplave!

Najumiljatije i najnježnije lice u bh Hrvata, njezino visočanstvo Borjana Krišto, posjetila je ove srijede Posušje, te nazočila obilježavanju Dana općine. Mnogi su je u ovom kraju očekivali za nedavne proslave Ilindana, međutim na Posuško polje tada nije došla, jer navodno ima strah kada se krave bodu, a to joj je ostalo još iz djetinjstva s livanjskih proplanaka. Međutim, zato se danas pojavila u kindovorani gdje je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Posušje. Tamo su je dopratili Čarli Ramljak, posuški zet Bariša Čolak i drugi provjereni kadrovi.

U svome obraćanju istaknula je važnost ulaganja i kontinuiranog razvoja općine Posušje kao primjera za druge lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini.

„Zadovoljstvo mi je da sam u posljednje vrijeme čest gost ovdje u Posušju i da danas mogu biti s vama i svečano proslaviti Dan općine, i čestitati blagdan Velike gospe, naše Nebeske Zaštitnice. Veliki uspjesi vaše općine vidljivi su u svakom segmentu. Razvijate i stvarate kvalitetan život za svakog stanovnika. Pozitivni demografski trendovi jamče kontinuiran razvoj i uvjete za naše mališane. Uvezivanje gospodarstvenika ovog prostora je također model kojim pokazujete kojim smjerom treba ići. Takvi primjeri naš su motiv i na višim razinama da naš hrvatski narod ostvaruje ono što mu Ustavom ove zemlje i pripada”, istaknula je kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na današnjoj svečanosti.

Ono što je najzanimljivije od svega, a tiče se ovog posjeta, svakako je obilna kiša što je u kratkom vremenu napadala, baš nekako s dolaskom njezinog visočanstva, pa su ovdašnji poljoprivrednici, doduše rijetki, uzviknuli da bi od umiljate i nježne Livanjke i moglo nešto biti, jer prije nje često je u ovaj kraj navraćao onaj njezin vjerni pratitelj sa mostarskih Bara, no od njega mještani Posušja nisu imali nikakve koristi. Krišto im je za početak barem kišu donijela. A priznati ćete – i to je pomak hrvatske politike u BiH.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR