Svoju izdaju Fahrudin potvrdio u Teleringu kod Tadićkinog rođaka

Bez Srba i Hrvata nema ni BiH, poručio je lider Saveza za bolju budućnost BiH, Fahrudin Radončić za RTRS.

U emisiji Telering, istakao je da se zalaže za takvo uređenje ali da je potreban određen vremenski period da bi ideja zaživjela te dodao da majorizacija drugih naroda, prvenstveno Hrvata ne vodi dostizanju tog cilja.

-Nemojte sada da pravimo teorije zavjere, Bošnjaci bi bili najbrojniji… To je najveći svjetski standard. U Americi važi. Ali to nije realno. Gospodin Komšić, DF i ljudi koji to zagovaraju moraju s druge strane ono što stalno spominjem, da budu real-političari. U ovoj situaciji mi za ideju građanske BiH, Bošnjaci, nemamo partnere u srpskom i hrvatskom narodu, a bez srpskog i hrvatskog naroda nema BiH – rekao je Radončić.

No, posebno je zanimljiva Radončićeva najava moguće pobjede Bakira Izetbegovića u utrci za člana Predsjedništva BiH.

Lider SBB-a koji podržava kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH je kazao kako treba biti spreman i na drugačiji scenarij.

„Bakir je jak kandidat, Mi kao opozicija moramo razmišljati da je mogući rasplet i da Izetbegović bude u Predsjedništvu, a da mi pravimo federalnu vladu, kantonalnu vladu, ili participiramo u Vijeću ministara BiH”, kazao je Radončić.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR