Zoran Galić: Raditi kao policajac u ovim uvjetima je poražavajuće

Savez sindikata policijskih organa u BiH koji predstavlja Graničnu policiju Bosne i Hercegovine, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH i Državnu agenciju za istrage i zaštitu, na čelu sa Draganom Krvavcem, uputio je otvoreno pismo Vijeću ministara BiH za postupanje i visokom predstavniku u BiH.

Od nadležnih traže da povećaju osnovicu plaća zaposlenicima u policijskim agencijama na državnom nivou na 630 KM.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je za portal “Avaz” da apsolutno podržava Savez sindikata policijskih tijela u BiH u borbi za prava koja im pripadaju.

– S ovakvim životnim sve većim troškovima, a plaća se nije povisila od 2008. godine, policijski službenici na državnoj razini su egzistencijalno ugroženi. Sramotno je da državni policajac ima manju plaću, manje putne troškove, kao i tople obroke, od policajca na lokalnoj razini, a kontinuirano brinu za sigurnost građana i izloženi su raznim opasnostima.

Žalosna je činjenica da policijski službenik mora izdvajati sredstva od plaće da bi mogao doći na posao. Zato i daju otkaze i idu za boljim životom izvan BiH jer raditi kao policajac u ovakvim uvjetima je, blago rečeno, poražavajuće – rekao je Galić za Avaz.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR