Izetbegović presudio sam sebi. Alahimanet!

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) donijet će na sutrašnjoj sjednici konačnu odluku o izbornim listama za oktobarske Opće izbore.

Kao kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će predložen predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Ove informacije potvrđene za portal Radiosarajevo.ba su iz izvora bliskih SDA.

Na čelu izbornih listi za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, u pet izbornih jedinica, će biti Šemsudin Dedić, Šerif Špago, Alma Čolo, Nermin Mandra i Denijal Tulumović.

Za nosioce listi za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine po izbornim jedinicama, od prve do dvanaeste s izuzetkom desete, predloženi su Nijaz Hušić, Fadil Novalić, Azmir Husić, Begajeta Čaušević, Miralem Galijašević, Mirsad Zaimović, Eldar Čomor, Melika Mahmutbegović, Edin Mušić, Edin Smajić i Nermina Zahirović.

Kada su u pitanju katonalne skupštine, za nosioce listi SDA biti će predloženi Jasmin Musić u Unsko-sanskom, Anes Osmanović u Posavskom, Irfan Halilagić u Tuzlanskom, Mirsad Hadžić u Zeničko-dobojskom, Aida Obuća u Bosansko-podrinjskom, Tahir Lendo u Srednjobosanskom, Irma Memidžan u Hercegovačko-neretvanskom, Mahir Dević u Kantonu Sarajevo i Hikmet Hodžić u Kantonu 10.

Radiosarajevo.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR