Vukadinu ne smeta kad jedini vijećnik SDA u Tomislavgradu omalovažava HVO. A sad se sjetio prodavati priče o domoljublju?

Sjajan uspjeh košarkaške reprezentacije BiH, koja je jučer na Eurobasketu savladala aktualnog europskog prvaka Sloveniju, određeni nedobronamjerni društveni i politički akteri nastoje uvaljati u blato nacionalističkih narativa i ideologija u kojima se oni jedino uspješno snalaze i pronalaze.

Ovaj put su za oglašavanje izgovor pronašli u navijačkom dekoru u sportskoj dvorani u Kolnu. Nakon Milana Tegeltije i Branimira Galića, posljednji se javio premijer Kantona 10 Ivan Vukadin, inače lider Hrvatskog nacionalnog pomaka i član predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora.

“Pobjedu košarkaške reprezentacije pozdravljam i dečkima čestitam na uspjehu, ali je bizarno vidjeti prizore ratnih zastava Armije na slavlju nakon utakmice. Ne znam kako oni koji se koriste takvim simbolima očekuju da će jedan Hrvat ili Srbin navijati za reprezentaciju koja se kiti obilježljima Armije RBiH. Ako žele bošnjačku reprezentaciju neka je napravljena na svojih 23 posto, a ako žele reprezentaciju za koju će svi u BiH navijati onda se ne smiju ponašati kao što se ponaša političko Sarajevo. BiH nije i nikada neće biti bošnjačka država”, rekao je Ivan Vukadin.

A kako se Vukadin ponaša tamo gdje ima moć, gdje je premijer!? Prema presudi Ustavnog suda FBiH neustavnim je proglašen grb, zastava i naziv “Herceg-bosanska županija”. Premijeru Vukadinu ta presuda očito ništa ne znači niti ga obavezuje, a u to se možete uvjeriti iz narednih fotografija.

Vukadin održava sjednicu pod neustavnim grbom Kantona 10 (Foto: Arhiva)
Zvanična stranica Kantona 10 i dalje nosi neustavan naziv (Foto: Screenshot)

Slobodna-bosna.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR