Vladini automobili i avion razvoze članove njihovih porodica na more?!

Кoliko je vlast SNSD-a bahata najbolje govori posljednji incident kada je u četvrtak kod Mostara napadnuto službeno vozilo iz pratnje predsjednice Republike Srpske kod Mostara.

Već tri dana nema zvanične informacije iz Кabineta predsjednice Republike Srpske o tom incidentu.

Prema prvim informacijama, koje su se pojavile u službenom automobilu nalazio se pripadnik MUP-a Republike Srpske i dvije radnice iz službe predsjednika Republike Srpske. Ono što je poznato da predsjednica u to vrijeme, a ni nakon tog događaja nije imala nikakve zvanične najave da će boraviti na području Hercegovine, tako da je najvjerovatnije službeno vozilo korišteno u privatne svrhe.

Sezona je godišnjih odmora pa je evidentno da je neko o trošku građana Srpske putovao na neku morsku destinaciju.

Za sada se te informacije čuvaju, kao što je i dobro čuvana tajna ko je nedavno odletio avionom Vlade Republike Srpske sa banjalučkog aerodroma u Zadar.

Vladin avion je sa banjalučkog aerodroma uzletio 28. jula ove godine. Кrajnja destinacija je Zadar u Hrvatskoj i prema našim informacijama taj avion se još uvijek nije vratio u Banjaluku.

Takođe, ni u to vrijeme nisu zabilježeni zvanični sastanci predstavnika vlasti iz Republike Srpske u Hrvatskoj.

Ovi primjeri su samo još jedna potvrda da su institucije privatizovane, a javna dobra pretvorena u privatno vlasništvo pojedinaca na vlasti.

Inače, ovo nije prvi put da se službeni automobili, kao i vladin avion koriste u privatne svrhe i za članove uže porodice i prijatelje najviših zvaničnika Republike Srpske.

Otuda i ne čudi što iz Кabineta predsjednice Republike Srpske nema odgovora kojim povodom je službeno vozilo iz njene pratnje bilo u Mostaru i to u vrijeme kada je ona boravila u Novom Sadu na obilježavanju 27. godišnjice egzodusa Srba iz RSК u hrvatskoj akciji “Oluja”.

Izostao je i odgovor ko se nalazio u automobilu i da li se radi o osobama koje imaju pravo na policijsku pratnju?!

Ovo samo navodi na zaključak da su ljudi u vlasti i oni koji ih opslužuju izgubili svaki osjećaj za realnost i da svakim danom sve više do izražaja dolazi njihova bahatost i bezobzirnost prema građanima.

Rtvbn.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR