VIDEO: Bjeloglavi sup treba pojačati terapiju. Opet priča nebuloze!

Za razliku od svog strateškog partnera iz Banja Luke, Milorada Dodika, koji se javno zauzeo da BiH dobije kandidatski status, lider HDZ-a, Dragan Čović sugerira Evropi da našoj državi dodijeli kandidatski status ali tek nakon što ispuni određene preduvjete.

Čović je pred TV kamerama kazao da vlast u BiH neće profunkcinirati dok se ne promijeni Izborni zakon, te da se ni rezultati općih izbora ne mogu implementirati po sadašnjem izbornom zakonodavstvu.

Iz Čovićevih riječi se može zaključiti da on čak priželjkuje da Evropska Unija promjenu izbornog zakonodavstva u BiH postavi kao preduvjet za dodjelu kandidatskog statusa.

On je na svom Twiter nalogu napisao da je sastanak u Bruxellesu bio motiviran željom Charlesa Michaela, da ponudi Evropskom vijeću određen dogovor političara iz BiH.

“I dalje stojim iza toga. Ako dobijemo kandidatski status, sve što je tamo dogovoreno treba da bude ispunjeno. Ako nema kandidatskog statusa za BiH, umire i dogovor u Bruxellesu”, napisao je Dodik na “Twitter” nalogu.

SlobodnaBosna.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR