VEVAK i MOSSAD se svađaju. Sve zakuhala Hurmašica

Nakon što je jučer ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uputila demarš zbog Memoranduma Ambasade Izraela o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH, njenu reakcijju podržala je Ambasada Irana u našoj zemlji.

Podsjetimo, Ambasada Izraela je u Memorandumu istakla da podržava HDZ-ov prijedlog Izbornog zakona.

Zatim su se iz Ambasade Irana oglasili na Twitteru.

“Cionistički režim aparthejda nije kvalifikovan da komentariše političku sudbinu Bosne i Hercegovine”, kazali su.

Uslijedila je reakcija izraelskog ambasadora u Zagrebu Ilana Mora.

“Da li je ovaj ubilački i vrlo opasni Mula iz Teherana uopće kvalifikovan da o bilo čemu prosuđuje…?”, napisao je Mor.

Podsjetimo, ministrica Bisera Turković je uputila jučer demarš Ministarstvu vanjskih poslova i ambasadi Izraela u Tirani, a povodom Memoranduma koji je dan ranije objavljen u medijima.

Iz ambasade Izraela su poručili kako su “hrvatski prijedlozi izmjena Izbornog zakona su dobrodošli”.

“To se tiče Rezolucije Doma naroda Parlamenta BiH o usvajanju radne definicije pojma antisemitizam kako ju je postavila Međunarodna alijansa za sjećanje na holokaust (IHRA), a na inicijativu Dragana Čovića. Sličnu rezoluciju donijelo je i Predsjedništvo BiH na inicijativu Milorada Dodika”, naveli su iz izraelske Ambasade.

Turković je potom uputila demarš Ministarstvu vanjskih poslova i ambasadi Izraela u Tirani. Ministrica Turković je u reakciji, zatražila pojašnjenje stavova i svrhe objavljenog dokumenta u bosansko-hercegovačkim medijima.

“Bilo kakva podrška izbornoj reformi koja bi diskriminirala građane Bosne i Hercegovine zbog njihove etničke ili vjerske pripadnosti nedvosmisleno je odbačena od većine parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini”, navedeno je, između ostalog, u demaršu.

Radiosarajevo.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR