Kad nemaš stida: Političarka “objasnila” kako se u BiH preko stranke može do duple funkcije

Njena najnovija izjava izazvala je salve negodovanja u javnosti

Andrea Dorić, kadar Socijalističke partije, potvrdila je da je uz podršku partije došla na funkciju izvršnog direktora “Puteva Republike Srpske” i člana UO Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).

Njena najnovija izjava izazvala je salve negodovanja u javnosti, koja se pita čemu uopšte služe konkursi, kada je na ovaj način javno rečeno da je za posao potrebna politička podrška.

“Ja sam delegirana na mjesto izvršnog direktora u ‘Putevima RS’ ispred svoje političke opcije i naravno da je to prihvaćeno. S druge strane, imala sam i konkurs u APIF-u, isto je bila podrška partije i to se desilo, tako da sam ja na te dvije funkcije iz tog razloga”, navela je Dorićeva za Una TV.

KO JE ANDREA DORIĆ?

Nakon što je nedavno imenovana za izvršnu direktoricu „Puteva Republike Srpske“, poslanica SP-a u Narodnoj skupštini RS Andrea Dorić dobila je fotelju i u Upravnom odboru Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).

Ona je za člana UO imenovana rješenjem Vlade RS na pet godina, nakon što je zbog isteka mandata razriješen dosadašnji UO.

Pored nje, novo ime u UO je i Milan Pilipović dok je Radmila Stojnić jedina od tri člana bivšeg UO koja će u narednom petogodišnjem periodu biti na toj poziciji.

Zanimljiv je put Dorićeve do ovih funkcija.

Ona je, nakon što su se socijalisti pocijepali na dvije frakcije, Petra Đokića i Gorana Selaka, ostala uz Selaka, odnosno u Socijalističkoj partiji Srpske.

Kao kadar SPS-a je imenovana za vršioca dužnosti Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjoj Luci u septembru 2021. godine.

Nakon dva i po mjeseca Selak je napustio koaliciju sa SNSD-om nakon čega je Dorićeva smijenjena sa mjesta direktora Centra.

Ona se nakon toga vratila u Socijalističku partiju, a predsjednik ove stranke Petar Đokić rekao je “da poštuje spremnost Dorićeve da se vrati i nastavi svoje političko djelovanje u toj partiji, koja joj je omogućila mandat u Narodnoj skupštini”.

Zanimljivo je i da je Radmila Stojnić dobila novi mandat u Upravnom odboru APIF-a, iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS protiv nje i bivše direktorice Jelene Ćetković prošle godine podnijelo izvještaj tužilaštvu.

Mediji su tada pisali da je Stojnićeva osumnjičena da je mimo odluke UO agencije, potpisala Odluku o povećanju plate za direktora agencije za šta nije imala ovlaštenje, te je na taj način nesavjesno postupila u vršenju službe i pribavila korist drugom, piše Capital.ba.

Fokus.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR