Stranke opozicije usaglasile sporazum o formiranju vlasti bez SDA

Stranke opozicije usaglasile sporazum o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni evropski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije, Za nove Generacije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu su danas usaglasili tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Predsjednici stranaka potpisali sporazum

Saglasnost na tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim niovima u Bosni i Hercegovini dali su organi stranaka. Te su ga predsjednici svih navedenih stranaka danas i potpisali.

Ispred NES-a i SBiH kao grupacije koja zajedno nastupa, potpis je stavio Nermin Ogrešević. A SBiH bi trebala u narednim danima verificirati sporazum na svojim organima. Također, verifikacija se očekuje i od organa partije Za nove generacije.

Demokratska fronta je također pozvana da također bude dio ove grupacije.

Stranke opozicije dogovorile zajednički nastup u svim pregovorima

Sporazumom je, između ostalog, predviđen zajednički nastup u svim pregovorima sa drugim političkim subjektima – potencijalnim partnerima u formiranju parlamentarnih većina.

Također, potpisnici su se obavezali i na što skorije usaglašavanje zajedničkog programskog dokumenta sa jasnim principima, mjerama i smjernicama djelovanja izvršne vlasti na svim nivoima.

Raport.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR