test

SDA naložila svim članovima da izbrišu SKY aplikaciju

Tužilaštvo BiH i dalje aktivno razotkriva sve likove u aferi oko visokog kriminala, nakon što je uhapšen Admir Arnautović-Šmrk. Jedno po jedno kodno ime sa SKY aplikacije se razotkriva, a sam vrh SDA je naredio svim članovima da obustave korištenje iste.

“Vidite da je klima jako loša i da će pasti i ko treba i ko ne treba. Osmica je evidentno duboko povezan sa Šmrkom i ja ne želim tu da se petljam. Ono što mogu reći je da nisam ništa znao i da me to ne zanima, ali eto zbog ugleda i integriteta stranke pozivam sve članove koji imaju ovu aplikaciju da je izbrišu sa svih uređaja, kako bi bili sigurni za svaki slučaj. Vidite da prvo hapse sve redom pa onda pitaju ko je kriv a ko nije. Gotovo je ako na nekoga hapšenjem bace ljagu, poslije nema šanse da taj opere obraz pred očima javnosti”, ističe predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

Nakon što su izgubili imunitet smjenom tužiteljice, SDA sada mora preoprezno raditi svaki posao koji ima, kako ne bi kolektivno pali iza rešetaka.

“Dugo smo držali konce i kontrolisali situaciju, ali sada nam se polako izmiče tlo pod nogama. Naši ljudi moraju biti oprezni kada je u pitanju rad na crno, zato neka sve batale privremeno. Bitnija je sloboda taman se živjelo i od jedne državne plate, bolje i to nego da moraju robijati, mi ih ne možemo vaditi iz zatvora. Situacija je postala jako opasna i treba svi da se malo primirimo dok se ovi talasi ne smite”, dodao je Izetbegović.

SDA je također izdala depešu da će se javno odreći svih članova koji ne izbrišu aplikaciju i ukoliko budu uhapšeni u narednom perioda, jer je stranka preča od naroda i pojedinca.

Šatro.info

NAPOMENA: Tekst je satiričnog sadržaja

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR