Šta je Šehović potpisivao u CIK-u? To bi mu moglo odrediti sudbinu

Sudbina Nermina Šehovića, ni u Stranci za BiH ni u FUP-u, još uvijek je neizvijesna, a nema naznaka kako bi se cijela situacija mogla raspetljati.

A, Šehović se u političkoj-policijskoj gabuli našao, izgleda sam svojom krivicom kao i krivicom Semira Efendića, instaliranog predsjednika SBiH.

Sve je krenulo kada je Efendić medijima potvrdio da je Šehović kandidat njegove stranke za člana Predsjedništva BiH, a Šehović je kasnije kazao da on nije kandidat.

Do obrata u cijeloj priči vjerovatno je došlo u trenutku kada je ovaj dvojac shvatio da Šehović mora dati otkaz u FUP-u gdje je zaposlen kao šef detašmana ove policijske institucije u ZDK.

Nakon objave kandidature, FUP je ekspresno reagirao i pokrenuo interne provjere u sklopu koji je saslušan Šehović.

No, rezultata još uvijek nema.

Prema našim informacijama FUP sad čeka očitovanje CIK-a, koje će za njih biti mjerodavno i od njega će ovisiti sudbina Šehovića.

A, čini se da je Šehović ipak potpisivao neke dokumente u CIK-u (moguće da će negirati i reći da je potpis falsificiran!?), što bi moglo značiti da će završiti karijeru u FUP-u. Činjenica je samo da ključne dokumente nije potpisao.

Prema određenim teorijama, SDA – kojoj bi Šehovićeva kandidatura išla u prilog – pokušava izvršiti pritisak da se Šehović suspendira iz FUP-a kako bi bio otvoren put njegovoj političkoj karijeri.

Šehović se idalje ne oglašava. Konktaktirali smo ga, ali nije odgovarao na naše pozive.

Raport.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR