Schmidt će koristiti bonske ovlasti da zaustavi razne “preletače”! Kradljivcima iz TK PONIŠTAVAJU SE mandati?

Prema ekskluzivnim informacijama do kojih je portal Narod.ba došao iz krugova blizu vrha OSCE-a, Visoki predstavnik Christian Schmidt namjerava opet koristiti “bonske ovlasti” sa namjerom da se spriječi daljnja kriminalna kupovina poslanika u kantonalnim skupštinama.

Naime, prema vrlo kredibilnim dokazima koji su dostavljeni OHR-u ali i drugim predstavnicima međunarodne zajednice, kadrovi SDA i DF-a i njima bliskih tajkuna izvršili su krivično djelo primanje / davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem a vezano za Opće izbore 2022.godine!

U prijavi se spominju već sada bivši članovi PDA Senad Alić, Jakub Suljkanović, koji su kao kandidati PDA dobili podršku građana, da bi odmah nakon izbora tu volju građana poklonili SDA-u! U istoj prijavi se spominje Abdurahman Hodžić zvani “Hodža” , tajkun koji je prema informacijama iz prijave osigurao veliku sumu novca za kupovinu dvojicu poslanika PDA u Skupštini TK, što je rezultiralo da SDA i DF nelegalno dobiju dva dodatna delegata u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamenta FBiH.

Kako nam je nezvanično saopštio naš izvor, Schmidt namjerava da nametne nove izmjene Izbornog zakona koje bi spriječile nove krađe poslanika, ali i nametnuo zabranu bavljenja politikom nalogdavcima dvojcu iz PDA koji su evidentnom prodajom mandata prešli u SDA i time na jedan krajnje kriminalan način falsificirali izbornu volju građana.

Narod.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR