Ruska televizija otišla korak dalje: ‘U Ukrajini smo izgubili sina, ali smo dobili novu Ladu!’

Ruska televizija pustila je bizarna prilog kojeg je na svom Twitter profilu prenio novinar BBC-a Francis Scarr objavio na Twitteru.

Kako je Scarr opisao, prilog pokazuje “benefite gubitka bližnjih” u ratu u Ukrajini.

Naime, u prilogu obitelj iz Rusije objašnjava da su kupili “lijepi novi auto” novcem koji im je dala država nakon što im je sin ubijen u ukrajinskom ratu.

“Poput svojih predaka, i on se borio protiv fašizma”, govori narator u prilogu, prenosi Newsweek.

“U čast svojem sinu kupili smo novi lijepi automobil”, govori muškarac na snimci i pokazuje novu bijelu Ladu čija je cijena u Rusiji oko 12 tisuća dolara.

“Moj sin je oduvijek htio imati ovakav bijeli automobil”, govori muškarac.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, također je podijelio snimku ruske televizije na Twitteru.

“Ruski vojnik je ubijen u Ukrajini. Njegova obitelj iskoristila je ‘novac iz lijesa’ da kupi novi auto. Ruska TV je snimila priču o tome, prikazujući ih kako se prvi put voze do groblja. Istaknuli su automobil, ne mareći za mrtvu osobu”, napisao je Geraščenko.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog je mjeseca potpisao je odluku kojom će se obiteljima pripadnika ruske Nacionalne garde koji su poginuli u Ukrajini ili Siriji isplatiti pet milijuna ruskih rubalja što je oko 85 tisuća eura.

Prema podacima ukrajinskog stožera, u invaziji je dosad poginulo gotovo 40.000 ruskih vojnika.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR