Radončić, s razlogom, šalje Izetbegovića na psihjatriju

SBB je objavio oštro saopćenje o ratnohuškačkoj izjavi Bakira Izetbegovića u kojoj je kazao da se ‘probrojavamo’, ali i o tome da će mlade zamijeniti robotima.

Prenosimo ga u cijelosti:

Savez za bolju budućnost BiH najoštrije osuđuje skandalozne i ratnohuškačke izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o famoznom prebrojavanju. Aludirajući tako u svojim govorima na oružane sukobe u Bosni i Hercegovini, gospodin Izetbegović u javni diskurs uvodi teme koje plaše i raseljavaju.

Građanima BiH, koji su pogođeni enormnim poskupljenjima, ekonomskom neizvjesnošću, potpuno je degutantno plasirati priče o tobožnjim ratnim sukobima.

Savez za bolju budućnost BiH upozorava da je krajnje vrijeme da Izetbegović, koji je trideset godina na vlasti, građanima pomogne kroz konkretne mjere u vremenu velikih poskupljenja i krize, da se izvrše pripreme za nadolazeću zimu, za koju mnogi predviđaju da će biti neizvjesna kada su u pitanju hrana i energenti, da se okrene ekonomiji, razvoju i realizaciji kapitalnih projekata.

Također, SBB osuđuje Izetbegovićevu izjavu da će masovni odlazak mladih iz BiH nadoknaditi robotima i napominje da ova izjava ide u prilog svima koji smatraju da kandidati za najviše državne funkcije trebaju proći obavezni psihijatrijski pregled.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR