Džakula možda otvori trafiku, Dodik dovede harmonikaše, Bakir nanese baklavu, Čović sve poškropi!

Uprava za indirektno oporezivanje zadnjih mjeseci je bila poprilično aktivna, a kako se čini i uspješna na „opožarenim“ područjima, odnosno tamo gdje su se provodile njihove „aktivnosti“.

U prilog tome govori i činjenica da uskoro kreće prodaja zaplijenjene raznorazne robe, pa se posebno nekako ističu sljedeći artikli: vunene čarape, maskare, veš mašine, motorne pile, te sunčane naočale. Također, na njihovim aukcijama moći ćete kupiti i kape, helanke, parfeme, dukserice, donji veš, maskice za mobitele, setove kvačila, selfie štapove…

S obzirom da su imali i nekolicinu plodonosnih akcija glede oduzimanja duhana i duhanskih proizvoda, ponajprije kod hercegovačke sirotinje, očekivalo se da bi se na aukciji mogle pronaći i cigarete, te duhan u različitim pakovanjima, no kako insajderski izvori iz Uprave za indirektno oporezivanje ističu to se neće dogoditi.

Bolje rečeno sad zasad se neće dogoditi, ali ukoliko bi kriza bivala u uzlaznoj putanji, a što je realno očekivati narednih mjeseci, u tom slučaju nije isključeno da dođe i do navedenih aukcija ili kada čelni čovjek naših inspektora Miro Džakula ode u penziju možda najbolje rješenje i bi bilo da čovjek otvori kakvu trafiku, pa prodajom oduzetih stvari „ćukne“ još štogot sa strane, jer se moguće za radnoga vijeka ipak nije dovoljno „naćukao“, bez obzira što nas naši izvori drugačije uvjeravaju.

Hoće li jednoga dana na aukciju i Fikini respiratori, plaćeni pišljivih deset miliona maraka, nije poznato, kao što nikome nije jasno gdje su „izvitrile“ pare od tunela Hranjen, potom silni milioni iz nabavke za Termoelektrane, kao ni pare od akciza… Ponavljamo, naši inspektori zadnjih mjeseci jesu bili aktivni pokušavajući suzbiti šverc duhana i druge sitne robe, pa se nije imalo vremena i za akcije ovoga tipa.

Izvori Insajder.medie navode kako bi se na aukcijama mogle pojaviti i kineske igračke, lizala, žvakaće gume i kikiriki, dakle sve ono što se inače i može na trafici nabaviti, pa stoga još jednom na razmišljanje dajemo Miri Džakuli ideju o otvaranju trafike. Vjerujemo da bi u tom slučaju došao i Milorad Dodik s harmonikašima, zatim Bakir Izetbegović i hanuma mu Sebija s baklavom, dok bi Dragan Čović doveo fratra ili popa, a možda i obojicu, pa možda čak i onoga trećega, pa da se sve to po Božjem redu i blagoslovi.

Ako pitate za oduzeta vozila i nekretnine što ih inspektori zaplijeniše kriminalcima i narko dilerima ne sekirajte se, jer od toga neće ničeg biti na aukciji. Naime, kriza je, pa obični narod neće izlaziti na aukcije te kupovati vozila i nekretnine. Ali bi mogli pohrliti po kikiriki, lizalice, helankice, traperice, rabljene auto gume, kao i žvakaće gume. Svakako se izbori bliže pa daj šta daš.

David Franjić / Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR