test

Putin aktivirao generala od 220 kila.

Britanski tabloidi pišu kako je pretili umirovljeni ruski general poslan na bojišnicu u istočnoj Ukrajini jer predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu ponestaje visokih časnika za rat, prenosi Index.hr.

Riječ je, pišu, o umirovljenom generalu Pavelu koji je sa 67 godina i oko 130 kilograma sada navodno na čelu ruskih specijalnih snaga koje djeluju na istoku Ukrajine nakon što je bivši zapovjednik jedince teško ozlijeđen u napadu.

Pavel je, navodi se, veteran notornog ruskog rata u Afganistanu.

“Putin kopa s dna kace”

“Putin sada kopa s dna kace. Većina njegovih najboljih i okorjelih u borbi viših zapovjednika ubijena je ili ozlijeđena u borbama u Ukrajini pa pribjegava slanju drugorazrednih časnika na frontu koji tamo onda ne traju jako dugo”, rekao je za Daily Star visoki obavještajni izvor.

Dodaje da Putin sada vuče generale iz mirovine i da je Pavel jedan od njih.

“Putin je poput mafijaškog bosa kojem nitko ne smije odbiti poslušnost. Ako umirovljeni general dobije poruku od Putina da ga Majka Rusija treba na bojištu u Ukrajini, ne može puno učiniti”, rekao je.

“Dnevno jede pet obroka i strusi najmanje litru votke”

Pavel je bio vojnik više od 40 godina i postao je zapovjednik ruskih specijalnih snaga, ali to je bilo prije 25 godina, kada je bio mlađi i u formi, navode Britanci. Pretpostavlja se da je služio u Siriji neposredno prije povlačenja iz aktivne službe prije pet godina.

Donedavno je živio u predgrađu Moskve, ali se pretpostavlja da mu je prošlog mjeseca naređeno da se vrati u aktivnu službu.

Navodi se da je toliko debeo da mu se morala izraditi posebna uniforma, a da na dan jede pet obroka i strusi najmanje litru votke.

Vjeruje se da Rusija ima do 10 generala u ratu u Ukrajini i 30-ak visokih časnika.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR