Pripremaju li Osmanagić i Izetbegović hapšenje Radončića?

Tužilaštvo Kantona Sarajevo izdalo je naredbu za hapšenje Elvisa Keljmendija, javlja sarajevski portal “Istraga.ba”.

Prema posljednjim informacijama pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo vrše pretrese na Ilidži. Keljmendi i još dvije osobe osumnjične su za trgovinu drogom.

Elvis Keljmendi je najstariji sin Nasera Keljmendija kojeg je američka DEA okaraktelisala kao najvećeg regionalnog narko-bosa.

Elvis je 2013. godine osuđen u Prištini na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva. Elvisu je kaznu izreklo mješovito sudsko veće Osnovnog suda u Prištini, sastavljeno od troje kosovskih sudija, saopštio je tada Euleks. On je prvobitno bio otpužen za teško ubistvo u pokušaju, koje je počinio nad Elvisom Hodžićem u BiH 2010. godine, ali kako je tokom suđenja priznao krivicu, optužnica je preinačena u pokušaj ubistva.

Njegov otac Naser Keljmendi je početkom 2018 godine proglašen krivim zbog neovlaštenog posjedovanja narkotika te je osuđen na šest godina zatvora pred Osnovnim sudom u Prištini.

Sudsko vijeće Osnovnog suda u Prištini proglasilo je Nasera Keljmendija krivim po 8. tački optužnice koja ga tereti da je stavio u promet 25 kilograma narkotičke supstance, bijeli heroin, sa osobom K2.

Keljmendi je tada oslobođen optužnice za organizovani kriminal, po ostalim tačkama optužnice, a oslobođen je i tačke optužnice za organizovanje ubistva Ramiza Delalića ili lišavanja života Ramiza Delalića, koje je počinjeno 2007. u Sarajevu.

Raport.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR