Plenković: Milanović odmaže Hrvatima u BiH

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u petak u Osijeku kako predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović samo odmaže Hrvatima u BiH te da ih je nizom nedavnih izjava zapravo “zloupotrijebio”.

Šef hrvatske vlade je u petak posjetio Osijek i sastao s gradonačelnikom Grada Osijeka Ivanom Radićem i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem, nakon čega je dao izjave za medije.

Na pitanje o netom održanom samitu NATO-a u Madridu gdje je Milanović govorio i o stanju u BiH, Plenković je kazao da je “nebuloznom prijetnjom” blokiranja Švedske i Finske i uvjetovanjem njihova članstva u NATO-u rješavanjem pitanja neravnopravnosti Hrvata u BiH, “pokazao da je jedino na šta je spreman je zloupotrijebiti Hrvate u BiH”.

“On odmaže Hrvatima u BiH (…) koji su žrtve izbornog inženjeringa zadnjih 20-ak godina, i on je pridonio tome da oni brzo dođu u poziciju izoliranosti”, rekao je Plenković.

Po njegovim riječima, “Milanović se pokazao kao neko ko je u stanju osjetljivoga trenutka, kada su se vodili pregovori između Hrvata i Bošnjaka, političkih stranaka, da se na ograničeni način promijene ustav i izborni zakon, u stanju izvrijeđati sve moguće međunarodne partnere koji su angažirani, izvrijeđati visokog predstavnika, izvrijeđati u konačnici samu zemlju BiH, izvrijeđati Bošnjake”.

“Na NATO-u gdje se govorilo o Ukrajini, on je govorio o BiH. Sve što je on tamo napravio je da je dao lažnu nadu našim ljudima tamo, onima koji misle da on nešto može napraviti, a ne može apsolutno ništa”, rekao je Plenković.

“Ništa nije napravio. Imate nulu i štetu”, dodao je Plenković i poručio da su on i vlada “tu za hrvatske građane”, ali da ne zna za koga je on (Milanović) tu, prenosi Hina.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR