Penzionerima povišica od mizernih desetak maraka, a šefu FZ PIO Draganu Doki nova vozila za skoro 120.000 KM!

U vremenima najveće finansijske krize od završetka rata, kada svi građani BiH doslovno jedva preživljavaju a penzioneri kopaju po kontejnerima, Dragan Doko, šef PIO u Mostaru je obnovio ionako bezobrazno skupi vozni park.

Tako su prije par dana pred središnjicu PIO u Mostaru uplovile tri bijele lađe marke Škoda, ukupne vrijednosti 118.200 KM.

Bele lađe” pred središnjicom PIO u Mostaru

Iza ove bestidne nabavke stoji novoimenovani šef FZ PIO u Mostaru Dragan Doko, javnosti poznat kao donedavni Ombdusmen za zaštitu potrošača BiH koji je na toj funkciji je bio dva mandata, uz platu od 4.000 KM. Kako je štitio potrošače vidjeli smo, a kako štiti penzionere vidi se iz priloženih i sramnih aktivnosti koje provodi u FZ PIO Mostar.

Dragan Doko je poznat kao još samo jedan u nizu uhljebljenih ublehaša iz Čovićeve kvote. Prije nego što je imenovan za Ombdusmena za zaštitu potrošača, 2003. godine imenovan je za Ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH. I tu je bio običan filadendron koji je samo dobro i luksuzno živio, a o trgovini i ekonomskim odnosima pod njegovim ministrovanjem ne treba trošiti riječi. Ovaj rođeni Sarajlija je bio potpuni anonimus, a u Uljebarij poznatiji kao institucije BiH i FBiH ga je lansirao prvi Ministar obrane Jerko Doko.

Dragan Doko šef FZ PIO u Mostaru

Vozila kojima se Doko samopočastio nabavljena su od firme APOLO d.o.o. iz Mostara u kojoj je jedan od direktora Marko Glibo. Ne znamo je li dotični ikakva rodbina donedavnom Savjetniku za nekretnine u FZ PIO Mostar, Luki Glibi, ali ne bi bilo ništa neuobičajeno.

Ukupno su nabavljena 3 vozila marke Škoda, modeli su Škoda Scala Active (1 komad) i Škoda Octavia A8 (2 komada). Ukupna cijena je 118.120 KM.

Za pretpostaviti je da je će Dragan Doko zasjesti u najskuplje plaćeno vozilo čija je cijena 49.020 KM. Jer zna Dragan kako se troše i krčme narodne pare, zanat je ispekao štiteći potrošače.

Svakodnevnica penzionera u F BiH

Bravo Dragane (i Čoviću i Doko) samo derite. A penzioneri neka i dalje rove po kontejnerima i krepavaju od gladi. Posebno oni sa najnižom penzijom od 424,43 KM.

Azra Hadžić / Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR