Ovakva sramotna fratarska ulizivačina Čoviću nije viđena još od fra Ivana Ševe

U Grudama je 7. srpnja obilježena 25. obljetnica smrti predsjednika Hrvatske Republike Herceg Bosne i HDZ-a BiH magistra Mate Bobana.

Svetu misu predvodio je fra Vinko Mikulić Bajević.

Istaknuo je veličinu predsjednika Herceg Bosne i njenog utemeljitelja koji je stao na čelo hrvatskog naroda i okupio Hrvate u jedno veliko zajedništvo, ono kojem ni velike sile nisu mogle ništa.

Zatim se osvrnuo i na današnje vrijeme. – Uvijek su tema Dodik i Čović, koju god televizijsku stanicu u BiH upalite, ta je tema. Ali Čović je razoružao ih za ove izbore kada je imenovana gospođa Borjana Krišto da ona bude ta koja će stati na čelo hrvatskog naroda, da dokaže onim lažljivcima i progoniteljima hrvatskog naroda, da nije ni Čoviću ni mnogim drugima do interesa samih sebe nego do interesa hrvatskog naroda. Zato braćo i sestre imamo prigodu da pokažemo svoje zajedništvo, 2. listopada iziđimo na izbore! Ovo nisu izbori, ovdje se radi da glasujemo da smo Hrvati, ako bismo izašli od 80 do 90 posto, dobila bi naša predstavnica preko 250 tisuća glasova – istaknuo je Bajević kazavši kako se to nikakvim smicalicama ne može sustići.

Kazao je i da kao narod moramo ostvariti ono što se od nas traži. – Nitko nas nije pitao kad smo stali pred tenkove, kad smo izišli na bojišnice, nitko nas nije pitao hoćemo biti ranjeni, hoćemo dati život, jer smo znali koji nam je cilj, zato znadnimo i 2. listopada koji nam je cilj, veće sile nas nisu uspjele slomiti jer smo pokazali jedinstvo koje je nas Hrvate krasilo. Budimo ono što jesmo. Uvijek na ovakvim obljetnicama budimo svjesni da slijedimo put žrtve Mate Bobana i naših branitelja, samo tako možemo ići naprijed, samo tako možemo doživjeti uspjeh, samo se tako možemo moćnim neprijateljima oduprijeti – kazao je u propovijedi Bajević.

Svetoj misi za Matu Bobana nazočio je i predsjednik Hrvatskog Narodnog Sabora i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović. – Izetbegović igra šah sam sa sobom! Naša kampanja mora biti civilizacijska i korektna prema našem narodu, a ja ne sumnjam da ćemo mi 3. listopada krenuti u jedan dogovor i da ćemo implementirati izborne rezultate po novim izbornim pravilima. Budimo strpljivi i ustrajno radimo – poručio je Čović nakon mise za predsjednika Bobana.

Grude.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR