NEVIĐENI PRIMJER NEPOTIZMA U MOSTARU / Salem Marić (SDA) zaposlio koga je stigao – evo gdje je ‘smjestio’ suprugu, kćerke, zeta, sestrične …

Pitanje je do kada će građani Mostara trpiti ovakav nepotizam i institucionalni zulum koji se provodi i direktno je uperen protiv naše djece i naše budućnosti, pišu na Facebook stranici Naroda i Pravde.

– Znate li značenje riječi “nepotizam” ?

Nepotizam (iz latinskog. nom. nepos, gen. nepotis unučad, potomak, te nećak) je termin kojim se označava popunjavanje radnih mjesta članovima vlastite porodice ili davanje prednosti pri zapošljavanju poznanicima. Kriterij stručne ili lične sposobnosti za određenu funkciju pri tome ne igra odlučujuću ulogu.

Čelnom čovjeku SDA u Mostaru, predsjedniku gradskog vijeća grada Mostara ova riječ očigledno ništa ne znači a ukoliko i znači molimo ga da nam je objasni iz njegove perspektive.

– Supruga od Salema Marića je zaposlena u BHTelekomu.

– Jedna kćerka je nedavno zaposlena u Javnom preduzeću Autoceste.

– Druga kćerka je zaposlena u BHANSI – Artco Group, firma koja je do 2019. do kraja 2021. godine imala ukupne prihode od oko 300.000 KM, ove godine samo s Elektroprivredom BiH zaključuje ugovore vrijedne nekoliko stotina hiljada maraka.

Vlasnik i direktor ove firme je Anis Škamo-zet Salema Marića.

– Sestre od supruge su zaposlene u bolnici, a njihovi muževi također u javnom sektoru.

– Sestrične su također zaposlene u javnom sektoru Gospodine Mariću gdje su zaposleni ostali članovi uže i šire porodice?

Predsjedniče gradskog vijeća grada Mostara da li imate jednog člana porodice da je zaposlen u privatnom sektoru?

I ovde smo naveli samo dio podataka za jednog čovjeka iz jedne stranke a jasno je svima a i nama da velika većina članova vladajućih stranaka je upravo sklona nepotizmu.

Pozivamo građane da se zajednički odupremo institucionalnom teroru i monarhističkoj vladavini gdje su radna mjesta u javnom sektoru koja se finansiraju novcem građana rezervisana samo za porodice i prijatelje vladajućih političara iz SDA i njima bliskih grupa i pojedinaca, stoji na stranici NiP-a.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR