Nedžad Koldžo, kadar SDA koji uništava firmu “ZRAK” iz Sarajeva, dobio jezikovu supu

Nakon što se u sarajevskoj fabrici “Zrak” medijima obratio prvi čovjek ovog preduzeća Nedžad Koldžo naišao je na revolt nezadovoljnih radnika.

“Kako Vas nije sramota, pustili da ode 60 ljudi, nema plata, šest mjeseci nije podjelio platu, priča o nekoj plati. Trebate biti s ljudima u fabrici, šest mjeseci nisam dobio platu. Dođe svaki dan i bude 15 minuta u fabrici”, rekao je jedan izrevoltirani radnik nezadovoljan Koldžinim prisustvom.

Nezadovoljni radnik Zraka je dodao da kada ode 20 ljudi u penziju u fabrici neće imati ko da radi.

Nedžad Koldžo, direktor “Zraka” danas je rekao da je sva imovina ove firme pod hipotekom te da se ne može prodati sve i da to neko želi.

“Hipoteke su postavljali radnici koji su dobijali presude u posljednjih 20 godina, ali to je radila i Poreska uprava. Najveći dio duga od tih nekih 17 miliona KM se ustvari odnosi na Poresku upravu FBiH. Taj dug sam bez kamata je negdje između 8 i 10 miliona KM. Sada radimo to ‘sravnjavanje’ dugova kako bismo pokušali napraviti jedan reprogram jer je to jedan od uslova da bismo mogli pričati o nekom novom kreditu u Razvojnoj banci”, naveo je Koldžo.

Ranije danas predstavnici zaposlenih, zajedno sa načelnikom općiine Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem obratili su se javnosti.

Radnici su najavili protest pred Vladom FBiH,a Efendić Vladi ponudio podjelu troškova sanacije preduzeća Zrak, predlaže da Vlada uplati novac radnicima i Poreskoj upravi, a Opština da pomogne pokretanje proizvodnje.

ba.n1info.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR