Milanoviću još niko nije javio da Čavaru nije birao hrvatski narod u BiH!?

Predsjedniku Federacije BiH i visokom dužnosniku HDZ-a BiH Marinku Čavari Amerikanci su jučer uveli sankcije.

http://insajder.media/i-cavara-u-elitnom-drustvu/

Portal Bild.ba uputio je upit Uredu Predsjednika Hrvatske na ovu temu, a u pisanom odgovoru portalu Bild.ba se navodi kako je uvođenje ovih sankcija teroriziranje legitimnog hrvatskog predstavnika.

Ističe se i kako Hrvati i hrvatski politički predstavnici ne podrivaju Dayton – nego upravo suprotno – to čine američki dužnosnici u Veleposlanstvu SAD-a u BiH i visoki predstavnici za BiH. Odgovor Ureda PRH dostavljen portalu Bild.ba prenosimo u cijelosti:

Uvođenje američkih sankcija predsjedniku Federacije Bosne i Hercegovine Marinku Čavari bahato je teroriziranje legitimnog predstavnika hrvatskog naroda u BiH i zato mu Republika Hrvatska mora pružiti svu potrebnu zaštitu. A obrazloženje sankcija, uz tvrdnje da Čavara podriva Daytonski sporazum, politički je nepismeno i baš cinično jer u podrivanju slova i duha Daytonskog sporazuma svoje prste je imala i još ima i američka diplomacija skupa s visokim predstavnicima za BiH. Ako tko brani daytonski Ustav BiH i istinski demokratske procese – koji podrazumijevaju legitimno biranje i predstavljanje u tijelima vlasti – onda su to predstavnici Hrvata u BiH kojima međunarodni tutori već godinama kroje budućnost bez da ih se išta pita, a sada im još prijete i sankcioniraju ih.

Bild.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR