Kombinacija saobraćajnih znakova u Mostaru zbunila ljude. Vidite li problem?

Elvis Šabić, student iz Mostara, objavio je na TikToku video koji je ubrzo postao prilično popularan, a u kojem pokazuje “mostarsku logiku” prometnih znakova. Na jednom su se mostarskoj raskrsnici jedan ispod drugog našli znak za cestu s prednošću prolaza i znak koji prikazuje smjer ceste s prednošću prolaza.

Međutim, smjer drugog znaka proturječan je prvom znaku, piše Index.

“Ovaj znak označava put s prvenstvom prolaza”, rekao je Elvis pokazujući na gornji znak. Onda je pokazao na onaj ispod njega i dodao: “Ovaj znak označava put koji nije u prednosti prolaza.”

Potom je zaključio: “Kombinacijom ova dva znaka dobijete mostarsku logiku prometnih znakova.”

@elvis_sabic #Mostar #fyp #foryou ♬ original sound – Elvis Šabić

U komentaru je napomenuo da je prije objavljivanja za mišljenje pitao više instruktora vožnje te da su oni rekli da “ova kombinacija znakova nema logike”. “Treba postaviti za gornji znak obrnuti trokut ili okrenuti donji znak da bi imalo logike”, dodao je.

Iako se većina Elvisovih pratitelja složila s objašnjenjem, bilo je i onih koji misle suprotno: “Mostarska logika je 100% ispravna, testove u ruke i ponovi znakove”, “To je dopunski znak koji pokazuje smjer ceste koja ima prednost i to je to, nema ništa sporno niti je kakva greška”.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR