Koji je novi naziv predložio Denis Zvizdić za Osmorku?

Gost emisije Špica na TVSA bio je Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg predstavničkog doma. On je govorio o aktualnim dešavanjima povodom konstituisanja vlasti. Naime, kada je riječ o prvim pokazateljima promjena usljed konstitucije nove vlasti, Zvizdić predviđa kako će se to ogledati u imenovanju ambasadora BiH.

“Čini mi se da će lakmus papir nekih novih promjena, pokazatelj tih promjena biti imenovanje ambasadora BiH. I svi očekujemo da imena koja budu kandidovana i imenovana kao ambasadori zaista odražavati jednu politiku meritokratije. Da će to biti ljudi sa kvalitetnim biografijama i da će na profesionalan, stručan i dostojanstven način predstavljati BiH”, istakao je Denis Zvizdić.

Kada je riječ o koncepciji koju zagovara osmočlana partija, Zvizdić vjeruje kako stvari idu u pozitivnom smjeru.

Zvoizdić smatra da bi “Blok preporoda”” bio najadekvatniji naziv za stranke osmorke

“Čini mi se da bi za tu Osmorku najadekvatniji naziv bio “Blok preporoda” za BiH. Jer donosi jedan sasvim novi pristup. Jedan programski pristup u kojem će biti određeni set mjera i aktivnosti koje treba provesti u narednom mandatnom periodu. A koji je evo upravo danas dogovoren između predstavnika osmorke i predstavnika HDZ-a, odnosno predstavnika HNS-a”, zaključio je Denis Zvizdić.

Predstavnici političkih stranaka Osmorke i HDZ-a na današnjem sastanku u Sarajevu usaglasili su tekst sporazuma za formiranje vlasti.

“Sastanak je okončan uspješno. Gotovo smo usaglasili tekst sporazuma za formiranje vlasti i programskih ciljeva koje će provoditi nove većine na svim razinama. Ostali su neki tehnički detalji koje treba još ‘popeglati’”, rekao je predstavnik SDP-a Nerin Dizdar.

Borjana Krišto, koja je sastanku prisustvovala ispred HDZ-a, kazala je da je zadovoljna sastankom.

Pressmediabih.com

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR