KO SDA KS pošteno: Koliko smo krali, Trojka ne može to sanirati za 50 godina

Kantonalni odbor SDA Sarajevo smatra da aktuelna vlast građane Kantona Sarajevo vodi u dugotrajno dužničko ropstvo, te da je, kako ističu, Vlada Edina Forte od preuzimanja vlasti krajem 2018. godine uspjela udvostručiti dug Kantona Sarajevo, a u ovoj godini će taj iznos biti utrostručen.

Iz te stranke podsjećaju da zaključno sa 31. decembrom 2018. godine, kada je Vlada Edina Forte preuzela vlast, dug Kantona Sarajevo iznosio je 191,23 miliona KM. Tri godine kasnije, na kraju 2021, taj dug je povećan na čak 351,07 miliona KM. Samo u 2021. godini aktuelna vlast zadužila je građane Kantona Sarajevo za 137.496.200 KM.

“Da tu nije kraj populističkoj rastrošnosti, potvrđuje zvanični podatak da će aktuelna vlast u ovoj godini građane i buduće naraštaje Kantona Sarajevo zadužiti za nevjerovatnih 325.581.298 KM” – navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

U međuvremenu, dodaje se, građani od tih kredita nisu dobili ništa, osim tajnih višemilionskih ugovora za projekte čija realizacija kasni mjesecima, zimske ekskurzije u Dubai i masovnog zapošljavanja stranačkih kadrova u institucije vlasti i javna preduzeća.

“Nakon što građani Kantona Sarajevo u oktobru smijene bahatu i rastrošnu vlast, SDA će pokrenuti procedure kojim će se preispitati sva nastala zaduženja, kako se populističkim mjerama nekontrolisanog rasipanja javnog novca ne bi ugrozile glavne budžetske stavke i vitalne funkcije Kantona Sarajevo” – navode iz KO SDA Sarajevo.

Fena

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR