test

Klipanu Abazoviću sramotni govor pisali sestra i brat koji žive u Beogradu?

Premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanja novinara u Potočarima pojasnio je izjavu koju je dao da “genocid nijesu počinile vojske, već politike”.

“Politike stvaraju sve, politike stvaraju zlo i politike ubijaju ljude, a vojske izvršavaju sve u ime politike. Samo da znamo ko je stvarni krivac, stvarni naredbodavac. Naravno da postoji individualna odgovornost, ali moja poruka je bila jasna, moramo svi da radimo na tome da nekako sa ovih prostora potpuno marginalizujemo te politike zla, ako ih ne možemo potpuno izolovati. One i dalje postoje, hvala bogu ne manifestuju se kroz ratna dešavanja, ali i dalje negdje tinjaju, neko ih gaji i dalje i građani treba da shvate da to nije put. Ako budu dobre politike neće biti problema, ako budu politike zla onda ćemo imati negativni mir. Mir bez ratnih dejstava ali u dosta otežanim uslovima”, kazao je on.

Kako je dodao, živimo na prostoru gdje laž jako lako savlada, a istina jako teško.

“Neka se svako zapita zašto je to tako. Neka se zapitaju svi koji porukama govora mržnje svakodnevno rade nešto dobro za svoju državu i predstavljaju se patriotama. Neka se samo malo zapitaju. Ljudima koji pričaju istinu je lako, ljudima koji samo šire mržnju je teško i njima spasa nema. To će vrijeme pokazati”, kazao je on.

Slobodna-bosna.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR