Biserko: Izjava Abazovića nije političko neiskustvo već instrukcija Beograda

Predsjednica Helsinškog odbora u Srbiji Sonja Biserko ocijenila je današnju izjavu crnogorskog premijera Dritana Abazovića dijelom plana da se Crna Gora uspori na svom putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Biserko je komentirala Abazovićevu izjavu da “genocid nije počinjen nad Bošnjacima već nad ljudima” te da ga “nisu počinile vojske već politike”.

“Sve što sada radi nije političko neiskustvo nego jedna namjera da se Crna Gora zaustavi, to je naravno instruirano iz Beograda i on tu staje na stranu Beograda čiji je cilj da zaustavi napredovanje Crne Gore ka Evropskoj uniji jer je zemlja najbliža od svih zemalja zapadnog Balkana i zapravo uvodi Crnu Goru u jedno veoma nestabilno stanje”, mišljenja je Biserko.

Smatra da u Crnoj Gori slijede prijevremeni izbori sve dok se ne iskristalizira jasna politička linija koja državu vodi u EU.

“Njihova je sreća što su već članica NATO-a tako da nekih sukoba izvana neće biti, ali će biti dosta nestabilnosti, možda i nasilja. U svakom slučaju Crna Gora možda ulazi u jedan nestabilan period i odlaže se njeno članstvo u EU”, zaključila je Biserko.

Face.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR