Kako smo se borili za Bosnu i Hercegovinu?

U BH povijesnim knjigama, u odjeljku “Kako smo se borili za opstojnost Bosne i Hercegovine”, stoji zapisano: Bisera Turković je vlasnica četiri kuće u BiH i dva stana – jednog u Hrvatskoj, drugog u Austriji, a sinovi joj posjeduju još tri nekretnine u Sarajevu.

Velika, poštena i visoko moralna ministrica je 2008. godine od sarajevske Opštine Stari Grad otkupila stan od 120 kvadrata, plativši ga certifikatima 15.300 KM, da bi ga kasnije prodala po 11 puta većoj cijeni – za 180.000 KM. Nakon toga je kupila dvije kuće u Sarajevu, vrijedne oko pola miliona KM, te još dvije, jednu u Fojnici, drugu u Stocu, koje se prostiru na oko dulum i po zemlje (1.500 m2).

Biserina posljednja plata ambasadorice u Kataru iznosila je preko 9.000 KM (uz besplatno stanovanje u rezidencijalnom objektu, plaćene životne troškove, auto, vozača…), a ostvarivala je i prihod od oko 4.000 KM od iznajmljivanja nekretnina.

Posjeduje “Porsche Cayenne” i “Volkswagenov Kombi”, dva velika i prostrana vozila, jer, da prostite, osoba s tolikom guzicom i ne može ući u auto prosječnih dimenzija.

Bisera Turković neizmjerno voli svoju stranku, nacionalističku SDA, koja joj je omogućila ovako raskošan život, a još više voli Bosnu i Hercegovinu ovakvu kakva je i svaki dan se moli Bogu da se stanje u njenoj domovini nipošto ne mijenja, jer zna da bi u suprotnom izgubila sve što ima.

Narod gleda, gladuje i trpi.

FB Enes Ćelosmanović

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR