Ilija Cvitanović u dodatnim problemima, HDZ 1990 u Rami više ne postoji

Na početku današnje sjednice OV Prozor-Rama predsjednik Općinskog vijeća Ibro Plecić pročitao je dopis vijećnika iz kluba HDZ 1990., a prema kojem svi članovi kluba potvrđuju da su istupili iz stranke, te kako u budućem radu vijeća nastupaju kao samostalan i neovisan klub vijećnika.

Svoj potpis na upućeni dopis stavili su: Mara Anđelić, predsjednica kluba, Stanko Ćurčić, Gabrijel Malekinušić, Boris Faletar, Pero Kovačević, Marinko Cvitanović, Tomislav Džalto, Duje Nevistić, Jure Tadić i Ilija Šarčević.

“Zbog novonastale situacije unutar HDZ 1990 i raspuštanja Općinskog odbora, vijećnici koji su izabrani s liste HDZ-a 1990 i koji su bili članovi kluba, danas su svojim potpisima potvrdili da su istupili iz stranke te da djelujemo kao samostalni vijećnici u klubu samostalnih vijećnika”, prokomentirala je današnju odluku dr. Mara Anđelić, predsjednica bivšeg kluba vijećnika HDZ 1990, inače i na čelu Domu zdravlja u Prozoru.

Prethodno je čelništvo HDZ-a raspustilo općinski odbor, koji je prethodno iz predsjedništva općinskog odbora izbacilo Luku Faletara, a sve zbog razmimoilaženja općinskog odbora i predsjednika stranke oko odnosa s HDZ-om BiH.

Praktično stvari sada stoje ovako. HDZ BiH u Prozor-Rami je u oporbi, a Devedesetka je nemudro i na vlastitu inicijativu ostala bez vlasti, tako da nijedan HDZ više nema utjecaj u toj općini koja goni svoje.

Hercegovina.info

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR