EUFOR došao u Hercegovinu, nešto se kuha

Oklopna vozila EUFOR-a tijekom ponedjeljka su ponovno bila na ulicama Širokoga Brijega, Gruda i Posušja.

Ista vozila prošla su ranije tijekom ponedjeljka Obilaznom te Trnskom cestom u Širokom Brijegu. Za vrijeme vožnje na vozilu se nalazilo nekoliko vojnika.

EUFOR-ovi Humveeji snimljeni su početkom lipnja u Širokom Brijegu. Tada su dva vozila bugarskog kontigenta zabilježena na Trnskoj cesti, a vojnici su pili kavu na benzinskoj crpki.

Podsjećamo, vojna EUFOR-a posljednjih mjeseci mogla su se vidjeti u brojnim bh. gradovima.

Mnogi stanovnici su izrazili nezadovoljstvo zbog povećane prisutnosti vojnika pa su iz misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini objavili video u kojem su objasnili zbog čega je potrebno koristiti oklopna vozila u gradskim sredinama.

EUFOR održava širok spektar vojnih sposobnosti. Kao dio toga, imamo veći broj lakih oklopnih transportera. Laki oklopni transporteri kao što su ovi su uobičajena prijevozna sredstva za vojno osoblje, naveli su.

Kako su istaknuli, iako trenutno nema operativnih zahtjeva za korištenje ovih vozila, važno je da se ta vozila redovno voze zbog njihovog održavanja.

To također pomaže našim vozačima da se upoznaju s okolinom, rekao je ranije glasnogovornik EUFOR-a kapetan Seamus Shannon.

Jabuka.tv

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR