Desetljeće vladavine Ljube Grizelja u Grudama

„Pobjeda razuma!“ Upravo su tako Gruđani opisali pobjedu sloge nad podjelama jer su nakon dugotrajne agonije izabrani v. d. načelnika i predsjednik Općinskog vijeća. Sjednicom je na današnji dan 2012. godine prvi put u povijesti predsjedala žena, Gordana Iličić, što je očigledno bio pun pogodak za samu sjednicu. Za prijedlog dnevnog reda glasovalo je 13 vijećnika.

Nakon petominutne stanke, HDZ BiH kandidirao je za v. d. načelnika Ljubu Grizelja kojega je podržalo čak 18 vijećnika. Zadovoljstvo na licima djelatnika Općine zbog rješavanja agonije dalo se naslutiti. Nakon načelnika, izabran je i predsjednik Vijeća, nakon skoro godinu i pol dana.

Novi predsjednik je tom prilikom postao, sada već pokojni, Borislav Šimunović iz reda HSP-a, dugogodišnji profesor u Srednjoj školi u Grudama. Za njegovo imenovanje glasovalo je 14 vijećnika, čime je postignuto zdravo ozračje za funkcioniranje općine Grude. Njegovi potpredsjednici neovisni su vijećnici Mladen Leko i Ivan Zorić, koji su napustili HDZ 1990.

Nakon imenovanja, novi rukovoditelji zahvalili su vijećnicima i ustvrdili da je vraćen kakav takav sjaj na lice općini Grude zbog završetka ove agonije, koja je općinu Grude dovela na dno. Iako je bilo burno u svakom pogledu, vijećnici su pokazali jedinstvo koje je dosta puta do sada nedostajalo.

I tako mic po mic evo punih deset godina da se u fotelji načelnika općine Grude nalazi Ljubo Grizelj, za čije vladavine je HDZ BiH u Grudama postao jači nego u vrijeme Mate Bobana. Oporba je gotovo nestala s političke scene u ovoj općini s izuzetkom HRS-a čiji članovi su na čelu s Tomislavom Bandićem poprilično aktivni, a kako se danas u Grudama živi upravo bi najbolje pitati njih iz HRS-a, jer kakvi jesu da jesu u Grudama su trenutno jedina odvažna skupina koja ne drhti pred Imperatorom Ljubom i njegovom družinom.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR