Čović je ispunio obećanje dato Izraelu, na redu je drugo, uklanjanje ustaških simbola iz Mostara!

“Prvi korak obećanja koji sam dao uoči moje nedavne posjete Izrealu ispunjava se danas. Iznio sam inicijativu da se danas u parlamentarnoj proceduri usvoji IHRA definicija antisemitizma. Usvajanje je korak naprijed koji svi mi u Bosni i Hercegovini moramo napraviti.

Borba protiv antisemitizma ostaje važna u cijelom svijetu, zbog čega pokrećem poduzimanje potrebnih koraka kako bi osigurali poštovanje prema svima nama u Bosni i Hercegovini. Ovo je jedan od nekoliko koraka koje namjeravamo poduzeti kako bismo postigli ovaj cilj”, poručio je lider HDZ-a BiH Dragan Čović na Twitteru.

Podsjetimo, Čović je Izraelu obećao i uklanjanje naziva mostarskih ulica nazvanim po ustaškim zlikovcima iz NDH čija je vlast odgovorna za masovna zvjerstva počinjana protiv Jevreja.

No, takva inicijativa od strane lidera HDZ-a BiH još uvijek nije pokrenuta, baš kao što se Čović danima ne oglašava o bestijalnom uništavanju Partizanskog groblja u Mostaru, monumentalnog spomeniku herojima Grada na Neretvi koji su živote dali upravo u borbi protiv ideologije fašističkih zlikovaca čija imena „krase“ mostarske ulice i čija su zvjerstva dobro upamtili i Jevreji na našim prostorima.

Slobodna-bosna.ba

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR