Čanak u D3: Nikada se ratovi nisu vodili zbog registarskih tablica

“Srbija nikada ništa pametno, korisno i produktivno nije vidjela od Rusije. Nikada.”

Kada je riječ o diplomatskim odnosima Srbije sa Hrvatskom smatra da su sve prijetnje pucnji praznom puškom.

“Priča o nedozvoljavanju Aleksandru Vučiću da dođe u Jasenovac su priče za malu djecu. Mislim da je sve prenaglašeno zato što se od toga pokušava izvući politički benefit. Srbija da bi se pogledala u ogledalu, ona bi morala da odustane od gledanja u budućnost. Srbija kako god se kreće ona stalno gleda u prošlost jer se boji onoga što bi vidjela u budućnosti. Međutim, i Hrvatska mora odustati od raznih zabluda iz prošlosti. Neke stvari moramo nazvati pravim imenom.”

Čanak ističe da je Dritan Abazović najveće zlo koje se desilo Crnoj Gori u posljednjih mnogo godina.

“Uradio je jednu nedopustivu stvar – on je kroz tzv. Temeljni ugovor sa SPC-om napravio od svih sakralnih objekata koji su bili prije Prvog svjetskog rata sakralni objekti crnogorske pravoslavne crkve napravio vlasništvom SPC-a, napravio je mrežu sigurnih kuća za rusku agenturu. On je izdao svoju zemlju. On je prodao njenu sadašnjost i budućnost, ali i prošlost i tradiciju Crne Gore. Dritan Abazović je izdajnik kakvog Crna Gora nikad u svojoj historiji nije imala. Pad njegove Vlade je pobjeda nad masakrom nad Crnom Gorom kao državom.”

“Ovaj region ne ide nigdje, ostaje tu gdje je, ali šta će biti na njegovoj teritoriji zavisi od onoga da li ćemo mi kao ljudi koji su preuzeli na sebe odgovornost javnog djelatništva ići ka civilizovanoj Evropi ili ćemo popustiti i pristati da budemo nepotopivi nosač aviona za ruske imperijalne ciljeve da bi mogli da budemo kusur kojim će se Rusija potkusurivati sa ostatkom svijeta”, zaključio je Čanak za federalnu televiziju.

Insajder.media

MEDIJSKI PARTNERI PORTALA INSAJDER.MEDIA

NAŠ IZBOR